Tanıtım
Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümü, bünyesinde Alman Dili ve Edebiyatı, Fransız Dili ve Edebiyatı ve İngiliz Dili ve Edebiyatı olmak üzere üç farklı anabilim dalını barındırır. Öğretim elemanı kadrosu 2006-2007 eğitim-öğretim yılından itibaren oluşturulmaya başlayan bölümümüzde şu anda 2 profesör, 1 doçent, 5 yardımcı doçent, 1 öğretim görevlisi ve 3 araştırma görevlisi görev yapmaktadır. 2011-2012 eğitim-öğretim yılında İngiliz Dili ve Edebiyatı ile Fransız Dili ve Edebiyatı anabilim dallarının sunduğu lisans programlarına ilk öğrenci alımı yapılmıştır.

Bölümümüzün amacı; öğrencilerimize Batı dilleri, edebiyatları ve kültürlerini anlatmak, öğrencilerimizin yabancı dil kullanımlarını sözlü ve yazılı olarak etkin hale getirmek ve gelecek için ülkemize nitelikli edebiyat araştırmacıları kazandırmaktır. Bu amaçla öğrencilerimize Avrupa Tarihi, Sosyal Kültürel Antropoloji, Düşünce Tarihi, Feminizm ve Edebiyat, Karşılaştırmalı Edebiyat gibi dersleri de içeren çok yönlü bir öğretim programı sunmaktayız. Bölümümüz öğrencilerinden dil becerileri yetersiz olanların, bir sene hazırlık sınıfı okumaları mecburidir.  Bölüm mezunlarımızın oldukça geniş iş imkanları vardır. Mezunlarımız; turizm sektörü, bakanlıklar, bankalar, TRT ve özel medya kuruluşları, çeviri büroları ve yayınevlerinde çalışabilirler. Bunun yanı sıra, eğitim sertifikası alan mezunlarımız eğitim kurumlarında yabancı dil öğretmenliği ve okutmanlık yapabilmektedirler.